Негода залишила без електрики понад 300 населених пунктів в Україні

Найбільше від вітру та злив постраждала Львівська область
Негода залишила без електрики понад 300 населених пунктів в Україні
Фото: ДСНС
1 Липня 2021, 10:04
читать на русском

Через ускладнення погодних умов в окремих областях України без електрики залишилося 302 населених пункти.

Як повідомляє Служба порятунку, 1 липня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру, дощ, гроза) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 302 населених пункти у 6 областях (Львівська – 191, Тернопільська – 79, Чернівецька – 23, Київська – 6, Кіровоградська – 2 та Дніпропетровська – 1).

До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Рятувальники повідомляють, що у Львівській області минулої доби стихія також наробила лиха. Зокрема, у Львові внаслідок короткочасних інтенсивних опадів та пориву вітру, підрозділами ДСНС було здійснено 13 виїздів.

Відбуксировано два автомобілі, розрізано та прибрано чотири дерева. Відкачано воду з 13 підвальних приміщень та трьох присадибних ділянок (всього 1 тис. 758 кубометрів води). Жертв та постраждалих немає. Станом на 5 год. 1 липня роботи завершено. Від ДСНС залучалось 48 осіб та 13 одиниць техніки, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 30 червня зливи та грози завдали чимало шкоди Львову: обвалились фасади історичних будівель, жителі залишились без освітлення, попадали дерева.

Читайте також

1