Немчінов розповів, хто отримає карантинні доплати за вихідні

Якщо люди офіційно оформлені, тоді за них отримуватимуть компенсації роботодавці
13 Листопада, 11:55 9810

Кабінет Міністрів підтримає бізнес у період карантину вихідного дня. Офіційно оформлені працівники, які позбавлені можливості працювати у вихідні, будуть отримувати доплати.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов на телеканалі "Дом".

Немчінов зазначив, що міністри звернулись до Торгово-промислової палати для того, щоб випадок був визнаний форсмажорним, і люди, які здають в оренду приміщення або беруть, могли скористатися правом отримати компенсацію.

Друге питання – це виплати людям, які офіційно працюють і через рішення про карантин вихідного дня будуть позбавлені роботи в суботу та неділю. Це доплати, які проводилися підприємцям, зокрема і під час першого локдауну, - сказав він.

Читайте також

Міністр наголосив, якщо люди офіційно оформлені, тоді за них можуть отримати компенсацію роботодавці, які виплачують гроші працівникам. Немчінов додав, правила повинні бути однаковими для всіх і тому люди, які працють неофіційно, не зможуть отримати компенсацію.

Ми сподіваємося, що цей період (карантину вихідного дня – ред.) буде короткий і не доведеться вдаватися до більш суворих заходів... Але якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну і він буде набагато гірше сприйнятий всіма (ніж карантин вихідного дня – ред.), - наголосив міністр.

Крім того, Немчінов розповів, що уряд розширить програму доступного кредитування "5-7-9" і більше підприємців зможуть переоформити кредит або отримати безвідсоткові "канікули".

Читайте також

Нагадаємо, що 11 листопада уряд офіційно впровадив карантин вихідного дня.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступило проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти"