Немчінов розповів, хто отримає карантинні доплати за вихідні

Якщо люди офіційно оформлені, тоді за них отримуватимуть компенсації роботодавці
Немчінов розповів, хто отримає карантинні доплати за вихідні
Олег Немчінов, Міністр КМУ (фото: facebook.com/nemchinov.oleh)
13 Листопада 2020, 11:55
читать на русском

Кабінет Міністрів підтримає бізнес у період карантину вихідного дня. Офіційно оформлені працівники, які позбавлені можливості працювати у вихідні, будуть отримувати доплати.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов на телеканалі "Дом".

Немчінов зазначив, що міністри звернулись до Торгово-промислової палати для того, щоб випадок був визнаний форсмажорним, і люди, які здають в оренду приміщення або беруть, могли скористатися правом отримати компенсацію.

Друге питання – це виплати людям, які офіційно працюють і через рішення про карантин вихідного дня будуть позбавлені роботи в суботу та неділю. Це доплати, які проводилися підприємцям, зокрема і під час першого локдауну, - сказав він.

Читайте також

Міністр наголосив, якщо люди офіційно оформлені, тоді за них можуть отримати компенсацію роботодавці, які виплачують гроші працівникам. Немчінов додав, правила повинні бути однаковими для всіх і тому люди, які працють неофіційно, не зможуть отримати компенсацію.

Ми сподіваємося, що цей період (карантину вихідного дня – ред.) буде короткий і не доведеться вдаватися до більш суворих заходів... Але якщо не буде в повному обсязі реалізований карантин вихідного дня, на жаль, ми рано чи пізно прийдемо до повного локдауну і він буде набагато гірше сприйнятий всіма (ніж карантин вихідного дня – ред.), - наголосив міністр.

Крім того, Немчінов розповів, що уряд розширить програму доступного кредитування "5-7-9" і більше підприємців зможуть переоформити кредит або отримати безвідсоткові "канікули".

Читайте також

Нагадаємо, що 11 листопада уряд офіційно впровадив карантин вихідного дня.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Міністерство культури та інформаційної політики виступило проти карантину вихідного дня в Україні, оскільки він може позбавити роботи сотні тисяч українців.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що тривалість карантину вихідного дня буде залежити від того, чи вдасться стабілізувати ситуацію з поширенням COVID-19.

Читайте більше у нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти"

1