Немчінов розповів, коли почнуть діяти нові правила карантину

COVID-сертифікат матиме дві опції
Важливо
Немчінов розповів, коли почнуть діяти нові правила карантину
Карантин в Україні під час коронавірусу фото: УНІАН
15 Вересня 2021, 11:13
читать на русском

Нові правила адаптивного карантину в Україні почнуть діяти від 20 вересня.

Рішення про зміни карантину ухвалив Кабмін. Зокрема, вони передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані “жовтий” або “зелений”) та міститиме  інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від COVID-19. Так званий “жовтий” сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” - про повний курс.

Тепер у разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки спростили вимоги до роботи навчальних закладів. Вони працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників з “жовтими” чи “зеленими” COVID-сертифікатами, - написав він.

За словами міністра, обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть “жовтого” чи “зеленого” COVID-сертифікату.

COVID-сертифікати матимуть кольорові відмітки виключно в цифровому форматі, друкувати на папері відповідного кольору не потрібно.

Постанову Кабміну було опубліковано 13 вересня, і набере вона чинності через 7 днів - 20 вересня.

Нагадаємо, що у Чернівецькій та Луганській областях рівень госпіталізації хворих на COVID-19 зріс майже вдвічі.

Більше читайте у нашому матеріалі: Жовта зона карантину: до чого слід готуватися українцям

Читайте також

1