Немирна евакуація: окупанти обстріляли пересічних мешканців у Демидові

Під час обстрілу бойовики вбили поліцейського, який рятував людей
Немирна евакуація: окупанти обстріляли пересічних мешканців у Демидові
Обстріл авто фото: поліція
9 Березня 2022, 13:30
читать на русском

9 березня під час евакуації мирних жителів з Демидова (Київська область) ворог відкрив вогонь по людях.

Як повідомили в поліції, внаслідок обстрілу загинув поліцейський, який допомагав при евакуації, ще двоє осіб тяжко поранені (правоохоронець та мирний житель), їх доправили до лікарні.

Очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов зазначив, що бойовики вбили поліцейського з Київської області, старшого сержанта Олексія Пономаренка.

Заради порятунку людей Олексій заплатив найдорожчим - своїм життям. Пишаємось мужністю і самопожертвою поліцейського. Навіть смерть товаришів не зупинить нас. Ми продовжимо служити і захищати, боронити свою Батьківщину і рятувати людей,- заявив Нєбитов.

Він зазначив, що попри обстріли з окупації вдалося вивести 100 мирних жителів 30 з яких - діти.

Тим часом голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив, що на Київщині розпочалася та триває евакуація мирного населення. Людей вивозять гуманітарним коридором з тимчасово зайнятих російськими окупантами населених пунктів Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка, Ворзель.

За його словами, перші колони вже виїхали.

Наразі вирушає колона на Бучу. Дуже сподіваюся, що все буде добре, і ми заберемо всіх наших людей, - наголосив Кулеба.

Він додав, що через відсутність електроенергії та мобільного зв'язку у зазначених населених пунктах, завдання щодо сповіщення населення про евакуацію взяла на себе Держслужба України з надзвичайних ситуацій.

Читайте також

1