Нестійка погода з температурними гойдалками прийде в Україну

Прогноз погоди до кінця тижня
Нестійка погода з температурними гойдалками прийде в Україну
Небо, море, погода, яхта Фото: SevenStorm JUHASZIMRUS з Pexels
15 Серпня 2022, 19:44
читать на русском

В Україні до кінця тижня погода буде нестійкою з коливаннями температур, дощами та сильним вітром.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

За його прогнозом, на сході України переважатиме спекотна і переважно суха погода, у той час, як у західних областях шляхом щільної хмарності, опадів та прохолоднішої повітряної маси температура в приземному шарі повітря виявиться набагато нижчою, але все одно укладатиметься в рамки кліматичної норми.

У вівторок, 16 серпня, дощова погода охопить більшу частину областей України, за винятком крайнього сходу. Вранці та вдень у Приазов'ї, центральних та західних областях очікуються сильні зливи, град та шквали до 15-20 м/с. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, на Слобожанщині місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 15-20 градусів на Правобережжі України та 20-25 на Лівобережжі. Вдень максимальні значення температури досягнуть 23-28 градусів, у південній частині, на північному сході та сході до 33.

У середу, 17 серпня, волога та дощова погода збережеться у більшості областей України, лише на крайньому сході буде переважно без опадів. У північних областях подекуди пройдуть сильні дощі. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с. Температура повітря вночі очікується в межах 22 градусів, вдень 23-28, у південних та східних областях 28-33 градуси.

У четвер, 18 серпня, вночі без істотних опадів, вдень у північних, центральних та східних областях пройдуть дощі з грозами, місцями сильні зливи, град та шквали, 15-20 м/с. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 16-21, вдень 23-28 градусів, на півдні та сході до 33.

У п'ятницю, 19 серпня, грозові дощі очікуються у східних, центральних областях та на крайньому заході. В інших регіонах країни без істотних опадів. Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме 17-22 градуси, вдень від 27 до 32.

У вихідні, 20-21 серпня, в більшості областей України утримається нестійка погода з короткочасними грозовими дощами, переважно вдень. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 17-22, вдень 28-33 градуси.

Нагадаємо, синоптики оприлюднили прогноз погоди на осінь. За даними метеорологів, початок вересня буде по-літньому теплим, але в кінці місяця прийдуть дощі та вітри. У жовтні очікуються дощі та вітри. Проте на початку місяця прийде "бабине літо". У листопаді буде холодно та волого. До середини місяця слід очікувати перші сніжинки.