Нестійка та подекуди небезпечна: якою буде погода в Україні цього тижня

В окремих областях очікується незначне похолодання
Нестійка та подекуди небезпечна: якою буде погода в Україні цього тижня
Погода, природа Фото: Pexels
13 Червня 2022, 14:03
читать на русском

Протягом тижня в Україні очікуються різкі погодні зміни.

Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич у коментарі meteoprog.

За його прогнозом, у найближчі сім діб очікується коливання температури повітря та опади різної інтенсивності.

У першій половині тижня погодні умови у більшості областей будуть визначатися впливом улоговини та ліній нестійкості. Переважатиме спекотна і волога повітряна маса турецького походження. Внаслідок конвективної нестійкості передбачається висока ймовірність утворення купчасто-дощової хмарності та проливних опадів у супроводі гроз. Подекуди не виключені і небезпечні явища погоди, такі як випадання граду та шквалисте посилення вітру до 15-20 м/с. Подібна ситуація переважно стосується Лівобережної частини країни, - розповів він.

У понеділок, 13 червня, дощі з грозами пройдуть у східних, центральних, Запорізькій областях, а також на крайньому заході країни. На Лівобережжі України вдень місцями можливі сильні зливи із градом та шквалами до 17-22 м/с. Вітер переважно змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме від 15 до 20 градусів, вдень повітря прогріється до 30, у південних областях та Приазов'ї до 33 градусів.

У вівторок, 14 червня, нестійка погода з грозовими дощами утримається у східних, місцями центральних областях, а також у Приазов'ї та Сумській області. В решті регіонів країни переважно без опадів. Вітер переважатиме північно-західний, на сході України південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі 16-21 градус, вдень від 23 до 28, у південних та східних областях до 32. У західних областях вночі 9-14 градусів, вдень від 18 до 23 градусів.

У середу, 15 червня, дощі пройдуть на сході країни та у Приазов'ї. На решті території України без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі коливатиметься в межах 8-13 градусів, у південних та східних областях від 14 до 19; вдень до 27 градусів.

У четвер, 16 червня, опадів не передбачається, лише у північних областях вдень місцями пройдуть невеликі короткочасні зливи з грозами. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Мінімальна температура вночі очікується 10-15 градусів, максимальна вдень до 29.

У п'ятницю, 17 червня, вночі без опадів, вдень у західних та місцями північних областях пройдуть грозові дощі, місцями інтенсивні. На решті території без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Вночі повітря охолоне до 13-18 градусів, вдень прогріється до 30, у західних областях від 22 до 27 градусів.

У вихідні, 18-19 червня, очікується погода переважно без опадів, лише у суботу у центральних та північних областях можливі дощі у супроводі гроз. Вітер північно-східного напрямку із переходом на південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі становитиме від 14 до 19 градусів, вдень до 30.

Нагадаємо, влітку в Україні прогнозується нестабільна погода. Першого місяця літа буде помірно тепло. Липень відзначиться зливами, у серпні прогнозується спека.