Невакцинованих вчителів та лікарів відсторонятимуть від роботи - уряд

Уряд затвердив постанову
Невакцинованих вчителів та лікарів відсторонятимуть від роботи - уряд
Вакцинація в Україні фото: КМДА
25 Жовтня 2021, 18:55
читать на русском

Уряд затвердив порядок відсторонення співробітників підприємств, установ та організацій, які підлягають обов'язковій вакцинації від коронавірусу.

Про це йдеться в постанові від 20 жовтня 2021 р. № 1096.

Зазначається, що доручається керівникам державних органів, керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити відсторонення від роботи працівників, обов’язковість профілактичних щеплень проти COVID-19 яких визначена переліком та які відмовляються або ухиляються від проведення щеплень. Це не стосується тих, які мають абсолютні протипоказання та надали медичний висновок.

На час такого відсторонення оплата праці працівників та державних службовців здійснюється згідно з нормами закону. Відсторонення працівників здійснюється шляхом видання наказу або розпорядження керівника державного органу або підприємства, установи, організації з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються. Строк відсторонення встановлюється до усунення причин, що його зумовили.

Нагадаємо, що обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

  • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • установ і закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей реабілітаційних закладів;
  • підприємств, установ та організацій, включених до Переліку об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Читайте також