Незаконно видавали дозволи на зброю: справу посадовців МВС передали до суду

Організатору та учасникам схеми повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу
Незаконно видавали дозволи на зброю: справу посадовців МВС передали до суду
Суд (фото: ВАКС / Facebook)
17 Серпня 2022, 18:28
читать на русском

СБУ завершила досудове розслідування та передала справу топпосадовців МВС, які незаконно видали понад 700 дозволів на зброю, до суду.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо злочинної організації, яку створив і очолив колишній перший заступник начальника Департаменту превентивної діяльності МВС. На момент викриття у 2021 році він та його спільники перебували на офіційних посадах і налагодили масштабну схему "поборів" з громадян за видачу дозвільних документів на придбання і зберігання зброї, у тому числі вогнепальної, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що злочинна група видала понад 700 дозволів на зброю впродовж 2020-2021 років, у результаті чого одержали мільйонні "прибутки".

За матеріалами СБУ арештовано банківські рахунки колишнього високопосадовця у розмірі понад 10 млн грн, одержаних незаконним шляхом. До злочинної організації входило ще 4 керівники підрозділів контролю за обігом зброї Нацполіції в Києві та інших регіонах, - пояснили в СБУ.

Додали, що про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу повідомлено організатору та учасникам схеми. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, при купівлі та зберіганні зброї в Україні слід керуватися Інструкцією про порядок виготовлення, придбання, зберігання, облік, перевезення вогнепальної зброї, зміни до якої Міністерство внутрішніх справ України затвердило у 2020 році.

1