Незаконно залетів із Румунії: У Житомирській області затримали літак

На борту літака було троє осіб
Важливо
Незаконно залетів із Румунії: У Житомирській області затримали літак
Літак із Румунії в Бердичеві фото: ДПСУ
17 Червня 2021, 12:21
читать на русском

У Житомирській області прикордонники затримали літак, який незаконно залетів з Румунії та приземлився біля Бердичева.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

Цієї ночі прикордонники Чернівецького загону зафіксували факт незаконного перетину державного кордону літаком з Румунії в Україну. Оперативні співробітники Держприкордонслужби встановили місце ймовірного приземлення порушників – аеродром неподалік від міста Бердичів, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на місце одразу прибули прикордонники для затримання. Але, помітивши їх, повітряне судно знову почало рух та піднялось у повітря.

Невдовзі співробітники Житомирського загону затримали на аеродромі особу, яка з землі координувала дії екіпажу літака.

На борту літака було троє осіб, яких також затримано. Також під час огляду місця події виявлено радіостанції, ліхтарі та інше приладдя для організації незаконного злету та посадки, - зазначили у службі.

За даним фактом до компетентних органів надіслане повідомлення про виявлення правопорушення за ознаками ст.334 ККУ "Порушення правил міжнародних польотів» та ст.332-2 ККУ "Незаконне перетинання державного кордону України".

Нагадаємо, що контррозвідники Служби безпеки України попередили на Закарпатті спробу незаконного вивезення з України товарів подвійного призначення.

1