Нічні заморозки та до плюс 25 градусів вдень: синоптики про погоду у жовтні

Погода у другому місяці осені обіцяє бути контрастною
Нічні заморозки та до плюс 25 градусів вдень: синоптики про погоду у жовтні
Осінь, погода Фото: Pexels
1 Жовтня 2021, 08:04
читать на русском

В Україні у жовтні температура повітря подекуди може опуститись до -17-23 градусів. При цьому вдень ще може бути тепло.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Зазначається, що середня місячна температура складає 6-13, в Карпатах місцями 4-5 тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря - 4-16 морозу, у північних, центральних, східних областях та в Карпатах місцями 17-23 градуси морозу, на півдні Криму 0-3 морозу, - йдеться у повідомленні.

При цьому температура повітря максимально може піднятись до 26-34 градусів тепла, в Криму до 35, на високогір'ї Карпат 20-21 градус.

1 жовтня опадів синоптики не обіцяють, проте незначні дощі можливі на Волині, Львівщині та Закарпатті. Вітер переважно південно-східний, 5-10 м/с.

Температура повітря вдень становитиме 11-16 градусів тепла, на Закарпатті 18-20.

Синоптиця Наталка Діденко повідомляє, що антициклон Lioba 1 жовтня об'єднається з іншим антициклоном Merle, тому переважатиме суха повітряна маса.

В Україні жовтень розпочнеться, як завершувався вересень - буде суха погода антициклонального характеру з ранковими туманами, нічним холодом та денною свіжістю, - написала вона.

Впродовж дня в Україні першого жовтня передбачається 10-17 градусів. В Криму та Приазов'ї можливі штормові пориви вітру до 15-18 м/с.

У Києві  у п'ятницю опади малоймовірні, вдень температура повітря становитиме 11-14 градусів.

Нагадаємо, що народний синоптик Володимир Деркач вважає, що у жовтні українцям потрібно очікувати бабине літо. Погода буде теплою та сонячною. При цьому у вересні погода буде мінливою та може змінитись різко на прохолодну.

Читайте також

1