"Нічний мисливець" перетворився на здобич: ЗСУ знищили ударний рашистський вертоліт за 15 млн доларів

Вертоліт окупантів став здобиччю аеромобільної бригади десантників на Луганщині
"Нічний мисливець" перетворився на здобич: ЗСУ знищили ударний рашистський вертоліт за 15 млн доларів
Російські вертольоти / Фото: facebook.com/mod.mil.rus
13 Травня 2022, 15:40
читать на русском

В Луганській області десантники збили ударний вертоліт рашистів Мі-28 "Нічний Мисливець".

Вартість такого гелікоптера близько 15 млн доларів, повідомляє командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

Зазначається, що ліквідувати вертоліт вдалося підрозділу ППО 81-ї бригади ДШВ.

Вчора, на Луганщині підрозділом протиповітряної оборони 81 окрема аеромобільна бригада ДШВ ЗС України збитий російський ударний вертоліт Мі-28 "Нічний мисливець". Слід відзначити, що даний ударний вертоліт призначений для пошуку і знищення в умовах активної вогневої протидії танків та іншої броньованої техніки, а також малошвидкісних повітряних цілей і живої сили, - йдеться у повідомленні.

Також 12 травня на Луганщині стрілець-зенітник 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України, коли виявив групу з чотирьох вертольотів противника, з ПЗРК "Stinger" збив ведучого другої пари.

Мі-24 (Крокодил) — радянський ударний гелікоптер підтримки піхоти. Вважається одним із найдорожчих у світі (понад 35 мільйонів доларів.).

Нагадаємо, два дні тому бійці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади збили на Харківщині російський гелікоптер Ка-52 "Алігатор". Його вартість становить понад 16 млн доларів США (484 млн рублів).

Читайте також

1