Нідерланди нададуть Україні військову допомогу на 7,4 млн євро

Україна отримає бронежилети, каски, радари та снайперські гвинтівки
Головне
Нідерланди нададуть Україні військову допомогу на 7,4 млн євро
Українські військові Фото: facebook.com/MinistryofDefence.UA
18 Лютого 2022, 17:26
читать на русском

Уряд Нідерландів дав згоду на прохання України про військову підтримку та надасть державі снайперські гвинтівки, військову амуніцію та обладнання.

Про це повідомляє NL Times та De Volkskrant.

За даними Міністерства оборони Нідерландів, Україні передадуть:

  • 3 тисячі бойових касок,
  • 2 тисячі бронежилетів з супутньою бронею,
  • 30 металошукачів,
  • два робота-виявника з проводовим наведенням для виявлення хв,
  • два радари спостереження за полем бою,
  • п'ять радарів визначення місця розташування зброї,
  • 100 снайперських гвинтівок з 30 тисячами відповідних боєприпасів.

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра зазначи, що значною мірою відповідає запиту України. Вартість партії становить майже 7,4 мільйона євро.

За його словами, зусилля Нідерландів як і раніше зосереджені на дипломатії, деескалації і діалозі для запобігання війни. При цьому Україна повинна могти захистити себе від можливого збройного нападу Росії на свою власну територію. Саме з цієї причини уряд Нідерландів вирішив постачати Україні товари військового призначення.

Міністерство оборони країни забезпечить це за межами українських кордонів інструктаж чи навчання з використання голландської техніки у разі потреби. Водночас в уряді наголосили, що нідерландські військові не поїдуть в Україну для бойових чи інших дій.

Нідерланди підтримують Україну на багатьох фронтах і тому, як і низка інших партнерів, готові підтримувати постачання військових товарів.Ми робимо це із солідарності та як частина більш широкого пакета разом із союзниками по ЄС та НАТО", – сказала міністерка оборони Кайса Оллонгрен.

Це рішення ухвалено на додаток до політичної, фінансової та військової підтримки, яку Нідерланди вже надають як на двосторонній основі, так і в контексті ЄС і НАТО.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі не бачить анонсованого Росією відведення військ від кордонів.

Читайте також

1