Ніхто не збирається насильно тримати Фокіна у ТКГ – нардеп

Фокін має спершу пояснити, депутатам, коли він висловлює свою особисту позицію по Донбасу, а коли офіційну позицію ТКГ
Ніхто не збирається насильно тримати Фокіна у ТКГ – нардеп
Вітольд Фокін
22 Вересня 2020, 20:29
читать на русском

Депутати Верховної ради хочуть поспілкуватися із заступником голови української делегації в ТКГ Вітольдом Фокіним та почути пояснення його останніх заяв. Якщо він захоче піти з ТКГ, то тримати його ніхто не буде.

Про це розповів народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура у коментарі OBOZREVATEL.

Читайте також

"Ніхто не триматиме насильно будь-якого представника України в делегації Тристоронньої контактної групи. Якщо пан Фокін захоче звільнитися, він може це зробити, коли захоче. Ми запросили його на засідання комітету, щоб пояснив, де його позиція як уродженця Донбасу, а де – як представника контактної групи", - заявив він.

Нардеп додав, що неоднозначні заяви Фокіна Росія може трактувати як офіційну позицію України та використовувати це у власних цілях.

"Росія потім хапається за будь-які подібні висловлювання, мовляв, ось у вас же так заявляли, то давайте так і зробимо. Має бути спільна позиція – і в українській делегації, і в Тристоронній контактній групі, і в парламенті, і в Офісі. Інакше це шлях у нікуди. Зараз в усіх різні думки, а виправдовувати потім має керівник Офісу президента. Це неправильний підхід", - додав Качура.

Читайте також

Нагадаємо, раніше у Мережі розгорівся скандал після заяви Марії Фокіної про те, як її дідусь Вітольд Фокін потрапив до Тристоронньої контактної групи у Мінську. За її словами, вона домовилась про цю роботу для дідуся зі своїм давнім другом Андрієм Ермаком.

Пізніше, джерела "Парламент UA" в офісі президента повідомили, що насправді участь Фокіна у делегації була умова експрезидента Леоніда Кравчука.

1