Німеччина передасть Україні новітню систему ППО, якої немає у Бундесверу, - Мельник

Фінансуватиме це уряд ФРН
Німеччина передасть Україні новітню систему ППО, якої немає у Бундесверу, - Мельник
Андрій Мельник / Фото: golos.com.ua
23 Червня 2022, 19:46
читать на русском

Німеччина передасть Україні новітній зенітно-ракетний комплекс для протиповітряної оборони (ППО), якого ще немає у німецької армії.

Про це заявив посол України в Німеччині Андрій Мельник в інтерв'ю "Укрінформу".

За його словами, українська сторона працює з Німеччиною над поставками в короткій і середньостроковій перспективі. Посол сподівається на підтримку з боку Берліна в закупівлі наступних 10 стаціонарних систем ППО IRIS-T, які вважаються одними з найкрутіших у світі і протягом наступних років можуть забезпечити безпечне небо над Україною.

Мельник наголосив, що дипломатам вдалося в тісній залаштунковій взаємодії з виробником Diehl Defence подолати політичний опір і домогтися укладення контракту на закупівлю першої такої системи вартістю 178 млн євро. Фінансуватиме це уряд Німеччини.

За це окрема подяка канцлеру Шольцу. До речі, навіть у Бундесверу немає поки такої ППО, - додав посол.

За інформацією німецьких ЗМІ, йдеться про постачання ракетної системи середньої дальності IRIS-t SLS. За допомогою збільшеної ракети і завдяки радіолокаційному наведенню система може вражати повітряні цілі на відстані до 40 км. Радіолокаційна станція виявляє цілі в радіусі 250 км.

Нагадаємо, що російський диктатор владімір путін має ілюзії, що росія зможе захопити частину територій України, після чого кремль зможе диктувати умови світові в односторонньому порядку.

Читайте також

1