Низку документів у "Дії" прирівняли до паперових: що відомо

"Зацифровано" водійські посвідчення, техпаспорт та студентський квиток
Головне
Низку документів у "Дії" прирівняли до паперових: що відомо
Мобільний застосунок Дія Фото: УНІАН
30 Грудня 2021, 11:11
читать на русском

Електронні водійські посвідчення, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт) та студентський квиток у застосунку "Дія" відтепер приймаються на рівні з паперовими.

Як повідомляє пресслужба Кабміну, уряд схвалив відповідні постанови.

Водійські права, техпаспорт та студентський у "Дії" тепер приймаються на рівні з паперовими. Ми зробили перший великий крок до запровадження електронних документів в Україні в серпні, коли запустили цифрові паспорти. Тепер завдяки ухваленому закону про режим paperless в Україні з’явилося поняття електронних документів. І це дозволяє нам набагато швидше зацифровувати документи, — прокоментував віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, поступово усі важливі для українців документи будуть доступні в "Дії".‎

Міністр нагадав, що з 2019 року ці документи були дійсні лише в межах експериментальних проєктів. За цей час сформували 751 тисячу е-студентських. А також 4,4 млн посвідчень водія та 4,2 млн свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Нагадаємо, Верховна Рада 16 грудня ухвалила закон, яким громадянам України дозволяється через "Дію" надавати прижиттєву згоду чи незгоду щодо пожертви своїх органів для трансплантації у випадку смерті.

Читайте також

1