Нормальне похолодання: синоптик розповіла про погоду на вихідні

У суботу на заході України прогнозують дощ та мокрий сніг
Нормальне похолодання: синоптик розповіла про погоду на вихідні
Зима, сніг, погода Фото: Pexels
21 Січня 2023, 08:17
читать на русском

У найближчі дві доби температура повітря в Україні почне поступово знижуватися до нуля градусів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила синоптик Наталка Діденко.

"Вже найближчими вихідними температура повітря у більшості областей України стане поміркованішою, наближеною якщо не до морозів, то хоча б повернеться на своє сезонне місце. У нічні години вже підморозить землю, дерева та дороги", - зазначила синоптикиня.

Так, за її прогнозом, упродовж дня 21-22 січня у більшості областей України очікується +1+5 градусів тепла, 21 січня у південній частині ще затримаються вищі градуси, +7+12, також у суботу десь повискакують +5+7 ще й у центральних областях.

Щодо опадів, то за її даними, мокрий сніг та дощ пройдуть 21 січня у західних областях України, ввечері охоплять Житомирщину та Київщину - підсунеться західний циклон. На решті території опади малоймовірні. У неділю, 22 січня, в Україні сухо повсюди, хіба що тумани можуть збільшувати вологість повітря.

У Києві в суботу-неділю переважно без опадів, лише у суботу ввечері можливий невеликий дощ та мокрий сніг. Південно-східний вітер завтра сильніший, у неділю - слабший.

"У нічні години близько нуля, подекуди невеликий "мінус", тому обережно, слизько, а протягом дня 21-22 січня температура повітря у столиці становитиме +2+4 градуси", - зазначила Діденко.

Нагадаємо, в Україні до кінця січня очікується незначне похолодання і переважно без опадів. Найхолодніше буде на Сході України, до мінус 10 градусів. на решті території - близько нуля.