Норвегія передала Україні близько 160 ракет Hellfire

ЗСУ отримали також пускові майданчики, блоки наведення та прилади нічного бачення
Норвегія передала Україні близько 160 ракет Hellfire
Ракета Hellfire Фото: defence-ua.com
8 Вересня 2022, 18:04
читать на русском

Норвегія передала Україні близько 160 ракет Hellfire, пускові майданчики, блоки наведення та прилади нічного бачення, що знаходилися на озброєнні армії країни.

Про це повідомив міністр оборони Бьорн Арільд Грамм на зустрічі глав оборонних відомств приблизно 40 країн-союзниць України.

Ця зброя, про яку просила Україна, і вона стане в пригоді у боротьбі з російськими окупаційними силами, - додав міністр.

Бьорн Арільд Грамм зазначив, що цими ракетами легко керувати, їх можна використовувати проти як наземних, так і морських цілей.

Довідково: Hellfire – американська керована протитанкова та протиповітряна ракета у різних модифікаціях, запускається із закритої позиції без прямого візуального контакту з метою. Застосовується проти об'єктів із сильним захистом: гелікоптерів, літаків, безпілотних апаратів, наземних транспортних засобів. Дальність поразки – до 8 км.

Нагадаємо, у серпні Норвегія та Велика Британія ухвалили спільне рішення про передачу Україні мікродронів Black Hornet для допомоги у війні з росією.

1