Нова кібератака та "замінована" Рада: Україну атакують хакери з РФ

У будівлі Ради вибухівки не знайшли
Головне
Нова кібератака та "замінована" Рада: Україну атакують хакери з РФ
Верховна Рада (фото: Парламент UA)
23 Лютого 2022, 16:58
читать на русском

23 лютого після 15: 00 за київським часом почалася нова кібератака на Україну. Зараз не працюють сайти Кабінету міністрів та Міністерства закордонних справ України. Також з труднощами працюють сайти Міністерства оборони, Служби безпеки, Верховної Ради, Міністерства внутрішніх справ України.

У коментарі РБК-Україна співзасновник NGO "Ukrainian Cyber Alliance" Андрій Баранович припустив, що на сайти могла бути проведена DDoS-атака.

Сайти намагаються відкритися, але сильно туплять. Чогось подібного слід було очікувати. Але поки мало інформації,- зауважив Баранович.

Своєю чергою. представники кіберполіції повідомили, що поки немає інформації про зломи сайтів урядових відомств.

Представники Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України від коментарів поки утрималися.

Тим часом Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив, що його атакували хакери. Також депутат повідомив про спроби зламати облікові записи членів його сім'ї.

Про це Стефанчук написав у Facebook.

Почалися активні спроби зламати акаунти всієї моєї сім'ї, заблокувати банківські картки, а також інші кібератаки, - повідомив Стефанчук.

Прессекретарка Стефанчука Марія Дейнеко підтвердила інформацію про напад хакерів. Також вона додала, що атака проводиться з території Російської Федерації.

Пізніше Дейнеко повідомила також про замінування парламенту. після перевірки повідомлення не підтвердилося.

Читайте також

1