Нова пошта удосконалила сервіс доставки: можна оплатити посилки, які оформлені на третіх осіб

У випадку відсутності електроенергії у відправника чи отримувача, посилку зможе оплатити третя особа
Нова пошта удосконалила сервіс доставки: можна оплатити посилки, які оформлені на третіх осіб
Прапорець “Нова пошта” (фото: УНІАН)
24 Листопада 2022, 16:31
читать на русском

Український поштовий оператор "Нова пошта" запустив зручну функцію у своєму додатку. Відтепер можна оплачувати посилки, навіть якщо вони оформлені не на вас.

Деталі повідомила пресслужба компанії на сторінці Facebook.

Через масовані ракетні атаки, які російські окупанти здійснюють по об'єктах критичної інфраструктури, Україні необхідно вдаватися до планових та екстрених відключень електроенергії. Часто через відсутність світла зникають також мобільний зв'язок та інтернет. Уявімо ситуацію, що ви прийшли до відділення Нової пошти з метою отримати чи відправити посилку, і для цього потрібно оплатити вартість доставлення.

Але раптово зникає будь-яка можливість скористатися мобільним інтернетом, а Wi-Fi поблизу немає. Планувати справи стає неможливо, але вплинути на ситуацію ви не можете. Щоб не залишитися без обслуговування, клієнти можуть доручити оплату іншій людині, де б вона не перебувала територіально.

Для цього потрібно виконати певний алгоритм дій, зокрема:

  • оновити програму та відкрити вкладку "Мої посилки";
  • натиснути "+" у правому нижньому кутку;
  • обрати "Відстежити" та знайти ЕН за номером;
  • у вкладці "Інформація про посилку" клацнути на кнопку "Повна інформація про посилку";
  • ввести номер телефону одержувача, на який оформлено вантаж.

Після цього у вибраної людини з'явиться опція оплати відправлення. Це нововведення схоже на раніше анонсовану функцію зміни отримувача. У застосунку з’явилася опція, яка дозволяє передавати право на отримання вантажу іншій особі. Потрібно лише вказати номер телефону людини, якій дозволяється забрати посилку у відділенні. Після використання функції надійде відповідне повідомлення на смартфон.є

Нагадаємо, компанія Нова пошта оголосила про запуск нової корисної послуги для клієнтів – "Пункт передачі". Використовуючи мережу поштоматів перевізника, клієнти можуть передавати через них речі та товари лише за 10 грн.

Читайте також

1