Нова Зеландія долучиться до навчання українських військових у Великій Британії

NZDF відправить 120 інструкторів
Нова Зеландія долучиться до навчання українських військових у Великій Британії
ЗСУ, військові / Фото: t.me/Tsaplienko
15 Серпня 2022, 17:32
читать на русском

Сили оборони Нової Зеландії (NZDF) відправлять 120 інструкторів до Сполученого Королівства Великої Британії, аби вони долучилися до навчання військових ЗСУ.

Про це повідомляє сайт уряду Нової Зеландії.

Нова Зеландія чітко заявила, що ми продовжуватимемо відповідати на заклик України щодо практичної підтримки, оскільки воїни захищають свою батьківщину та народ від невиправданого вторгнення росії. Ми знаємо, що одним із найвищих пріоритетів для України зараз є навчання її солдатів, і Нова Зеландія пишається тим, що солідарна з низкою інших країн, щоб відповісти на цей заклик, — зазначила прем'єр-міністерка Нової Зеландії Джасінда Ардерн.

Зазначається, що навчання триватимуть до 30 листопада. Дві піхотні навчально-тренувальні групи навчатимуть український особовий склад бойовим діям на передовій, зокрема поводженню зі зброєю, наданню першої бойової допомоги, оперативному праву та іншим навичкам.

Навчання проводитиметься виключно в одному з чотирьох місць у Великій Британії, персонал NZDF не в’їжджатиме в Україну, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 липня до Великої Британії прибула перша група українських солдатів для проходження військової підготовки у британських інструкторів.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час свого неочікуваного візиту до Києва 17 червня запропонував Україні розпочати велику навчальну програму для ЗСУ. Вона передбачає підготовку до 10 000 солдатів кожні 120 днів.

7 липня Велика Британія розпочала навчання українських військових за стандартами НАТО. Загалом підготовку мають пройти 10 тисяч бійців ЗСУ.