Нові функції доступні у Дії: можна стати на облік для усиновлення дитини

Доступна послуга реєстрації у кандидати на опікунство
Нові функції доступні у Дії: можна стати на облік для усиновлення дитини
Діти / Фото: Pexels
9 Вересня 2022, 20:12
читать на русском

У Мінцифри заявили про старт нової послуги на порталі "Дія" - тепер онлайн можна зареєструватися кандидатом на усиновлення дитини.

Як повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України, українці, які хочуть усиновити дитину, можуть подати заяву онлайн.

Як подати заяву про усиновлення дитини:

  • Зареєструйтеся або авторизуйтеся на порталі Дія.
  • Оберіть послугу у списку.
  • Заповніть базові дані про шлюб та чоловіка/дружину, фактичну адресу проживання та про дитину, яку ви хочете усиновити: стать, вік тощо.
  • Дочекайтеся отримання даних з реєстрів — близько 15 хвилин.
  • Продовжте заповнювати заяву — завантажте потрібні документи, перелік яких визначається за заповненими відомостями та отриманими з реєстрів даними.
  • Підпишіть заяву електронним підписом та надішліть її на опрацювання.

Зазначається, що подання заяви триває не більше 30 хвилин, а сама послуга безоплатна. 5 робочих днів служба у справах дітей перевірятиме заяву. Після схвалення заяви співробітник служби обстежить житло, щоб зрозуміти, чи можна в ньому жити дитині.

Якщо все добре, то потенційних батьків, які хочуть всиновити дитину, направлять на навчання з метою подальшої реєстрації кандидатами, - кажуть у Мінцифри.

Подати заяву на реєстрацію в кандидати можна за посиланням.

Нагадаємо, в застосунку та на порталі "Дія" можна оформити статус безробітного та отримувати щомісячну допомогу.

Скористатися послугою можуть українці, які були офіційно працевлаштовані, але втратили роботу через війну або не можуть продовжувати діяльність як ФОП через воєнний стан і зареєстровані на тимчасово окупованих територіях чи там, де ведуться активні бойові дії.

1