Новий штам коронавірусу "йота" виявили в Японії

Новий штам ковіду виявили у 18 мешканців країни
Новий штам коронавірусу "йота" виявили в Японії
Коронавірус, лабораторія, (фото: pexels)
11 Вересня 2021, 02:21
читать на русском

У Японії у 18 людей виявили випадки зараження новим варіантом коронавірусу "йота" (ЕТА).

Про це повідомляє NHK з посиланням на дані Міністерства охорони здоров'я країни, підтвердження подібних випадків інфікування в Японії відбулося вперше.

У МОЗ кажуть, що всі 18 випадків були виявлені шляхом генетичного аналізу зразків, узятих у людей, результати тестування яких на коронавірус під час карантинного контролю після прибуття до Японії виявилися позитивними. Ці люди в'їжджали в Японію в період з грудня минулого року аж до 3 вересня.

Всесвітня організація охорони здоров'я раніше заявила, що штам "йота" не становить серйозної небезпеки.

В основному цей варіант присутній в США. Відомо про 27 тисяч випадків, і, за даними ВООЗ, число заражень зменшується. У глобальному плані 90% мутацій належать до варіанту "дельта", яка сильно перевершує "йоту" за небезпекою.

Нагадаємо, у серпні в США вчені заявили, що знайшли новий штам коронавірусу "Йота" у Нью-Йорку. Вони заявили й також про високу смертність від нього.

Як показали дослідження, смертність від штаму B.1.526 SARS-CoV-2 становить до 82% відсотків серед людей у ​​віці від 45 років.

Так, "Йота" - більш патогенний штам, який поширюється швидше за всі інші різновиди коронавірусу на 25%. Цей варіант може долати імунітет у людей, які вже перехворіли на COVID-19 у 10% випадків.

Читайте також