Новим послом України у Німеччині стане Олексій Макєєв - Spiegel

Берлін погодився з кандидатурою нового посла
Новим послом України у Німеччині стане Олексій Макєєв - Spiegel
Олексій Макеєв Фото: https://www.facebook.com/oleksii.makeiev
3 Вересня 2022, 13:08
читать на русском

Новим послом України в Німеччині став дипломат Олексій Макеєв, який замінить на цій посаді Андрія Мельника, що був послом в Берліні майже вісім років.

Про це пише видання Spiegel.

Журналісти видання пишуть, що попередній посол Андрій Мельник повернеться в Україну в жовтні, натомість його місце посяде Олексій Макеєв:

Федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр дав свій агреман, офіційну угоду.

Довідково: Олексій Макєєв - український дипломат, у 2014-2020 роках очолював департамент у МЗС України. Є спеціальним представником Міністерства закордонних справ України із санкційної політики. Член міжнародної експертної групи Єрмака-Макфола.

Нагадаємо, у липні Мельника відкликав президент України Володимир Зеленський. Офіційно він залишить Берлін 14 жовтня, до того часу він ще перебуватиме на посаді. Одразу після цього Мельник має стати заступником міністра закордонних справ у Києві.

Під час війни Мельник став відомий різкими висловлюваннями на адресу німецьких чиновників, які не поспішали допомагати Україні. Зокрема, Мельник порівняв Німеччину з равликом, який тягне патрон.

Також Мельник, який назвав канцлера Німеччини Олафа Шольца "ображеною ковбасою", відмовився перепрошувати за свої слова.