ОАСК поновив на посаді люстрованого прокурора з виплатою 4,5 млн грн зарплати

Прокурора звільнили у 2014 році
ОАСК поновив на посаді люстрованого прокурора з виплатою 4,5 млн грн зарплати
Суд Фото: kabar.kg
22 Листопада 2021, 17:05
читать на русском

Прокурор, який був люстрований у 2014 році, поновився на посаді через суд з виплатою 4,5 млн грн зарплати за вимушені 8 років прогулів. Це майже половина його трудового стажу у Генеральній прокуратурі України.

Про це йдеться у рішенні Окружного адміністративного суду Києва, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

До 2014 року позивач обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління представництва та організації участі у кримінальному провадженні у суді ГПУ.

Як встановив суд, прокурор працював у ГРУ з 2005 року. У листопаді 2014-го року набув чинності "Закон про очищення влади", той подав заяву про відсутність підстав для перевірки. Але перевірка була проведена, за результатами якої прокурора звільнили.

ОАСК зазначив, що відповідальність настає виключно в індивідуальному порядку, що діє презумпція невинності, у людей рівні права, а при проведенні люстрації "має бути дотриманий індивідуальний характер такої відповідальності, тобто провина працівника має бути доведена у кожному конкретному випадку".

Відтак, суд задовольнив вимоги позивача, а указ про його звільнення визнав протиправним.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи рідного брата голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка Юрія Зонтова.