Обіцяли високооплачувану роботу: українці продавали дівчат у сексуальне рабство за кордон

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі
Обіцяли високооплачувану роботу: українці продавали дівчат у сексуальне рабство за кордон
Арешт Фото: Kindel Media з Pexels
30 Червня 2022, 14:53
читать на русском

На українсько-польському кордоні в пункті пропуску "Краківець" затримали українців, які продавали дівчат у сексуальне рабство за кордон.

Про це повідомили в пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби України в Facebook.

Заходи з документування протиправної діяльності тривали понад пів року. Незаконний бізнес організували четверо громадян України. Двоє з них здійснювали вербування дівчат на території України, обіцяючи високооплачувану роботу за кордоном, а двоє інших, що мешкали у Польщі, залучали їх до надання інтимних послуг у сусідній країні. Для вербування підшукувались дівчата віком до 30-ти років, приємної зовнішності, з неблагонадійних сімей та зі скрутним матеріальним становищем, в основному із західних областей України, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що дівчатам пропонували високі заробітки за, нібито, роботу в масажних салонах на території сусідньої країни. Зловмисники також виготовляли жінками документи для виїзду за кордон.

Таким чином на пункті пропуску "Краківець" припинили спробу вивезення двох українок до Польщі. Паралельно провели обшуки за місцем проживання вербувальників на Івано-Франківщині.

Останнім було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України "Торгівля людьми", а Тернопільським міжрайонним судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном до 25 серпня. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років. Двом іншим співучасникам, які на даний час перебувають у Польщі, заочно оголошено про підозру за тією ж статтею Кримінального кодексу України, - пояснили в повідомленні.
Додали, що дівчат повернули додому. Подальші заходи будуть проводитись в рамках міжнародної правової співпраці із залученням правоохоронців Республіки Польща.

Нагадаємо, в Європейському союзі викрили інтернет-платформу, де українських біженців розшукували в соцмережах та обманом намагалися продати їх у сексуальне та трудове рабство.

1