Обираємо національне журі Євробачення: українцям пропонують долучитися до опитування в "Дії"

Долучитися до опитування може кожен охочий українець віком від 14 років, голоси приймаються до 5 квітня включно
Обираємо національне журі Євробачення: українцям пропонують долучитися до опитування в "Дії"
Євробачення
30 Березня 2023, 20:20

У застосунку "Дія" стартувало опитування, яке має визначити склад національного журі конкурсу "Євробачення". Воно голосуватиме у півфіналі та фіналі конкурсу, який пройде у Ліверпулі.

Про це повідомляє "Суспільне".

Зазначається, що голосування, в якому українці обирають національне журі, запущено вперше в історії конкурсу. Долучитися до нього може кожен охочий українець віком від 14 років, голоси приймаються до 5 квітня включно.

Для того, щоб проголосувати, необхідно увійти в "Дію", відкрити розділ "Послуги" та натиснути на "Опитування". Після цього треба обрати одного з запропонованих 10 кандидатів.

Серед них:

  • ROXOLANA — співачка та авторка пісень, фіналістка Нацвідбору на "Євробачення-2022".
  • Олена Гребенюк — оперна співачка з ліричним сопрано. Володарка нагород та призів всеукраїнських та міжнародних фестивалів та конкурсів. Тренерка у шоу "Фабрика зірок", у журі — Шоуmastгоуон.
  • Михайло Клименко — засновник гурту ADAM, вокаліст, композитор і саундпродюсер. Автор хітів та музики до кіно. Брав участь у Нацвідборах на "Євробачення".
  • Амадор Лопес — українсько-венесуельський співак, хореограф, шоумен, теле- та радіоведучий.
  • Тоня Матвієнко — заслужена артистка України, посіла друге місце у проєкті "Голос країни" (2011).
  • Олександр "Фоззі" Сидоренко — співак, учасник гурту ТНМК, один з основоположників українського хіп-хопу.
  • Олег Собчук — фронтмен і засновник гурту "СКАЙ", член спілки авторів України.
  • Світлана Тарабарова — співачка, композиторка й авторка пісень, музична продюсерка, акторка.
  • Євген Хмара — композитор, віртуозний піаніст, творець інструментальних шоу.
  • Олена Шоптенко — хореографка-постановниця, чемпіонка світу зі спортивних бальних танців, переможниця та головна хореографка шоу "Танці з зірками".

За результатами голосування буде сформовано рейтинг, п’ятірці кандидатів, які посядуть найвищі місця, запропонують підписати зобов’язання члена національного журі "Євробачення". Головою ж журі автоматично стане той, хто набере найбільшу кількість голосів.

Нагадаємо, у 2023 році в найбільш масштабному пісенному конкурсі "Євробачення" участь візьмуть 37 країн. Представники різних країн покажуть свої номери в двох півфіналах (9 і 11 травня) і фіналі (13 травня).

Український гурт TVORCHI, який переміг у Нацвідборі на Євробачення, автоматично переходить у фінал, оскільки у 2022 році у конкурсі перемогла наша країна, яку представляв гурт Kalush Orchestra. Також у фіналі виступлять Велика Британія, Іспанія, Франція, Італія та Німеччина, бо вони є країнами-засновниками конкурсу.

Крім того, відомо, що Україна зможе голосувати у другому півфіналі.

Читайте також