Обірвані ЛЕП, повалені дерева, не працює транспорт: Львовом пронеслася буря з дощем (відео)

У місті працює оперативний штаб з ліквідації наслідків негоди
Обірвані ЛЕП, повалені дерева, не працює транспорт: Львовом пронеслася буря з дощем (відео)
Негода у Львові (Фото: твіттер)
25 Червня 2021, 18:02
читать на русском

Сьогодні, 25 червня близько 17 години дня у Львові почався сильний дощ, а потім піднявся сильний вітер. Внаслідок негоди повалено понад 20 дерев, обірвані лінії електропередач, затоплені вулиці, не працює громадський транспорт.

Про негоду пишуть користувачі соцмереж, про створення оперативного штабу повідомив у телеграм-каналі мер міста Андрій Садовий.

Львів`яни у соцмережах розповіли, що по обіді у місті стало темно наче вночі, а приблизно о 16.40 пішов сильний дощ. Згодом до дощу приєднався штормовий вітер.

Негода залила вулиці, поламала дерева і обірвала лінії електропередач, у місті перебої з електрикою, не працює громадський транспорт. з театру ім. Заньковецької знесло дах.

Рятувальники приступили до ліквідації наслідків негоди – розчищають дороги, фіксують підтоплення будинків, відкачують воду.

За прогнозом синоптиків, у наступні години та 26-27 червня погода у Львові істотно не покращиться, очікуються грозові дощі з вітром, шквалами і градом. Тому містян закликають по можливості залишатися вдома, не ходити поблизу дерев та рекламних конструкцій.

Штормове попередження про негоду 26-27 червня оголошено і в інших областях західної України.

Нагадаємо, У понеділок, 28 червня, в Україну прийде "свіжіша повітряна маса", температура повітря становитиме 25-29 градусів, проте на Сході повітря прогріється до 31 градусу. саме тоді очікують на припинення негоди в Україні.