Обшуки в обласній інфекційній лікарні Миколаєва визнали незаконними

Усе вилучене правоохоронцями доведеться повернути
Ексклюзив
Обшуки в обласній інфекційній лікарні Миколаєва визнали незаконними
(Фото: facebook)
6 Серпня 2021, 12:13
читать на русском

Суд зобов’язав слідство повернути все вилучене під час обшуків у Миколаївському обласному центрі лікування інфекційних захворювань. Про це в ексклюзивному коментарі Парламент.UA розповіла головна лікарка медзакладу Світлана Федорова.

Буквально три хвилини тому мені зателефонував адвокат і розповів, що суд визнав усе це незаконним та встановив повернути все вилучене. Ось вам і логічне завершення цього 18-годинного обшуку, - повідомила Світлана Федорова.

Окрім того, додала, що під час обшуків слідчі окрім документації вилучили й особисті речі самої головної лікарки та її співробітників.

Окрім документів вилучали якісь чорновички, особисті блокнотики, календарики зі стін, від руки написані списки. Плюс вилучали відомості та табеля. Однак найгірше те, що вилучали журнали. Нам зараз угоди з НСЖУ укладати і потрібні журнали первинної документації, вхідної кореспонденції. Це все вилучалося і за 2019 рік, і за 2018. Навіщо їм журнали з вхідними листами за ці роки, не зовсім зрозуміло. Однак нам довелося все ксерити, а це і по тисячі, і по три тисячі сторінок, - пояснила Світлана Федорова

Нагадаємо, днями правоохоронці прийшли до Миколаївського обласного центру лікування інфекційних захворювань з обшуками. Раніше поліціянти розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу України "Зловживання владою або службовим становищем". Причиною для цього стали "ймовірно безпідставні" доплати медикам і ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Зокрема йдеться про нарахування 300% "ковідних надбавок".

1