Обстріл Миколаєва та області: окупанти поранили 13-річну дівчинку

В обласному центрі пошкоджено приватні будинки та приміщення підприємства
Обстріл Миколаєва та області: окупанти поранили 13-річну дівчинку
Наслідки ракетного удару по Миколаєву / Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA
10 Серпня 2022, 11:56
читать на русском

Російські бойовики вночі 10 серпня обстріляли Миколаїв та Миколаївську область. За інформацією військової адміністрації, місто обстріляли з РСЗВ "Смерч".

Як повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, обстріли в місті сталися близько другої години ночі.

Пошкоджено 8 приватних будинків. У семи з них побиті вікна, двері, дах та фасад. Ще в одному внаслідок влучання боєприпасів сталась пожежа. Вогонь знищив дах, перекриття та утеплювач будівлі. Займання ліквідували рятувальники ДСНС. Інші чотири житлові будинки через обстріли наразі без електроенергії. Пошкоджень від влучань боєприпасів чи уламків у них немає, - розповів він.

Сєнкевич зазначив, також на одному з підприємств від обстрілів понівечені склади та автобаза.

Внаслідок обстрілів поранення отримали троє осіб, серед них - 13-річна дівчинка.

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім поінформував про обстріли регіону:

  • Миколаївський район:

Вчора, 9 серпня, у першій половині дня внаслідок ворожих обстрілів Шевченківської громади в с. Шевченкове та селищі Луч пошкоджено житлові будинки й господарські споруди. Вночі, 10 серпня, обстрілів знову зазнало с. Шевченкове. Постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Також 9 серпня, у другій половині дня внаслідок обстрілів Первомайської громади в с. Костянтинівка відбулося займання сухостою на прилеглих територіях житлових будинків. В смт Первомайське наслідки пошкоджень після ворожих обстрілів уточнюються. Постраждалих немає.

У другій половині дня, 9 серпня, та вночі, 10 серпня, було обстріляно населені пункти Галицинівської громади. В результаті чого пошкоджено житлові будинки та відбулось займання хвойної підстилки й лісових насаджень Галицинівського лісового урочища. Постраждалих немає.

  • Баштанський район:

Вчора, 9 серпня, обстрілів зазнала Широківська громада. Так, близько 16:00 були обстріли за межами с. Поляна, внаслідок чого відбулося займання полів. Також орієнтовно о 21:30, через обстріли за межами с. Широке, виникло загоряння полів. Постраждалих немає.

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Інформація щодо пошкоджень та постраждалих уточнюється.

  •  У Вознесенському та Первомайському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Нагадаємо, вночі 10 серпня ворог атакував Нікопольський район Дніпропетровської області. 13 людей загинули, 11 отримали поранення.

1