Обстрілювали позиції ЗСУ: двох кулеметників "ЛНР" засудили в Україні

Їх взяли в полон під час бойових зіткнень
Обстрілювали позиції ЗСУ: двох кулеметників "ЛНР" засудили в Україні
Арешт Фото: Mehmet Akif з Pexels
8 Вересня 2022, 16:33
читать на русском

В Україні засудили двох кулеметників "ЛНР", які обстрілювали позиції ЗСУ на сході країни.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

За матеріалами СБУ тюремні строки отримали двоє кулеметників "ЛНР", які обстрілювали позиції ЗСУ на сході. Обох зловмисників було взято в полон під час бойових зіткнень. Суд призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном 15 та 10 років відповідно, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що одним із зрадників є місцевий житель, який на початку війни добровільно пішов до пункту збору "мобілізованих" на тимчасово окупованій Луганщині. Проте в травні його взяли в полон поблизу селища Катеринівка Попаснянського району.

Співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази його вини за трьома статтями Кримінального кодексу України, - пояснили в СБУ.

Ще один зрадник - раніше засуджений за наркозлочини мешканець Луганщини. До лав "народної міліції ЛНР" він вступив у 2021 році.

Він воював проти українських військ у районах Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська. Потім брав участь у розграбовуванні захоплених підприємств і помешкань місцевих жителів. Суд визнав його винним за двома статтями ККУ, - додали в СБУ.

Нагадаємо, російського агента, який працював у Кабінеті міністрів України, засудили до 12 років позбавленні волі. Його визнали винним у державній зраді.