Обвал будинку у Флориді: кількість жертв зросла до чотирьох, ще 159 людей під завалами

Причина обвалу досі невідома
Обвал будинку у Флориді: кількість жертв зросла до чотирьох, ще 159 людей під завалами
25 Червня 2021, 20:46
читать на русском

Поблизу Маямі, у штаті Флорида (США) внаслідок обвалу 12-поверхової будівлі загинуло чотири людини. Ще 159 людей вважаються зниклими безвісти, а їх пошуки тривають.

Про це повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що серед зниклих безвісти, зокрема, сестра першої леді Парагваю з родиною, ізраїльтяни, ортодоксальні євреї з Росії, близько 20 жителів з Південної Америки та подружжя пенсіонерів з Маямі. Щонайменше 11 людей отримали травми, а четверо людей потребували госпіталізації.

Очільник поліції округу Маямі-Дейд Фредді Рамірес зазначив, що цієї ночі рятувальники з-під завалів дістали три тіла. Особи загиблих ще встановлюються.

Як повідомила пані мер округу Даніелла Лівайн Кава, рятувальники піддаються "надзвичайному ризику" під час розбирання завалів із пилами та відбійними молотками. За її словами, поки вони виконують свою роботу, то на них падає сміття. На місці події є інженери-конструктори, щоб гарантувати, що вони не будуть травмовані.

Багато людей залишаються неподалік з місцем обвалу та чекають на результати ДНК, які мають допомогти ідентифікувати жертв.

Причина обвалу досі невідома. Припускають, що інцидент міг статися через зсув ґрунту.


Контекст. Обвалення 12-поверхового кондомініуму Champlain Towers South в прибережному містечку Серфсайд сталося в ніч на четвер. Ще до світанку там почалася масштабна пошуково-рятувальна операція.

Президент США Джо Байден оголосив режим надзвичайної ситуації у Флориді через обвалення будівлі та розпорядився надати місцевій владі федеральну допомогу.

Нагадаємо, що 19 червня в Каліфорнії оголосили режим надзвичайної ситуації через екстремальну спеку. В деяких частинах Каліфорнії та інших регіонах останні дні фіксувалися рекордні денні максимуми, коли температура підіймалася до +48.

Читайте також