Одеса отримала генератори для лікарень, однак знайшли їх біля ресторанів та у заступниці мера

Передані генератори були використані не за призначенням - привласнені чиновниками Одеської міської ради для власних потреб і потреб наближених осіб.
Одеса отримала генератори для лікарень, однак знайшли їх біля ресторанів та у заступниці мера
Геннадій Труханов отримує генератори
15 Червня 2024, 12:42
читать на русском

В Одесі розгорівся скандал навколо мародерства генераторів, наданих німецькими партнерами у рамках програм відновлення для одеських лікарень.

Про це повідомляє телеграм-канал Дерибасівська.

Нагадаємо: 30 грудня 2022 року Одеська міська рада отримала з Німеччини гуманітарну допомогу у вигляді генераторів електроенергії. Вони були передані у важкі часи блек-аутів та мали забезпечити роботу критичної інфраструктури - передусім лікарень, пологових будинків.

Служба технічної допомоги Німеччини (Bundesanstalt Technisches Hilfswerk) надала два великих промислових генератори потужністю 1250 кВт, сім по 450 кВт, а також кілька по 150 кВт. Доставили вантаж зусиллями волонтерській організації з Румунії “Tulcea Humanitarian Logistics Hub”. Однак до медичних установ ці генератори не надійшли.

Пізніше співробітники ДСР ГУНП в Одеській обл. виявили і розслідують привласнення гуманітарних вантажів, провели обшуки у посадовців та службових кабінетах мерії, у департаменті міського господарства, КП “Одеське електротехнічне експлуатаційно-монтажне підприємство”. Виявляється, передані генератори були використані не за призначенням - привласнені чиновниками Одеської міської ради для власних потреб і потреб наближених осіб.

Пишуть, що генератори виявили біля будинку “Ark Spa Palace”, де мешкають мер і чимало його наближених, у заступниці мера Світлани Бедреги, яка є куратором медицини, у КП міської ради. І навіть біля ресторанів «Vinobroteria» за адресою; провулок Чайковського, 19 та “Broteria” на вул. Генуезькій, 1, які належить пасії мера Одеси. Цікаво, українські чиновники розповіли на міжнародній конференції з Відновлення (а там був і мер Одеси Геннадій Труханов) про те, як використали західну гуманітарну допомогу?

Справа виглядає ганебно і гидко, адже це вже не просто корупція, до якої всі звикли, а мародерство під час війни, яке за нормальної влади тягне на тривалі терміни тюрми.

Відзначимо: раптове прозріння поліції після пів року використання гуманітарного вантажу не за призначенням наводить на думку, що справа є відлунням конфлікту мера і його колишнього заступника за контроль над одеськими ЖКС - якось дуже точно слідчі прийшли шукати генератори за потрібними адресами. Хоч насправді суті мародерства це не змінює.

Читайте також