Один з "кагарлицьких катів" виходить з-під варти - нардеп Осадчук

Звільнено з-під варти одного з підозрюваних по справі про зґвалтування у поліцейському відділку
Важливо
Один з "кагарлицьких катів" виходить з-під варти - нардеп Осадчук
27 Жовтня 2020, 21:58
читать на русском

Суддя Голосіївського районного суду міста Києва Олександра Колдіна звільнила з-під варти Ярослава Леваднюка - одного з підозрюваних по справі про зґвалтування та катування в поліцейському відділку в Кагарлику.

По це у Facebook повідомив народний депутат, член фракції "Голос" Андрій Осадчук.

Поки увага суспільства прикована до результатів голосування, аваківські орли та вовчі суди роблять свою чорну справу, - написав депутат.

За його словами, навіть після того, як експертиза встановила й інші факти катування з боку підозрюваного Ярослава Леваднюка, суддя вирішила, що немає підстав тримати його під вартою.

Попри обіцянки керівництва Нацполіції та МВС про справедливе покарання для "катів з Кагарлику", після сплину 5 місяців вже двоє підозрюваних, які, в тому числі, категорично заперечують свою вину, відпочивають дома. При тому, що коли затримували "катів", вони публічно погрожували потерпілій розправою. І добитись захисту для неї тоді вдалось лише за рахунок депутатської підтримки та суспільного резонансу, - зазначив Осадчук.

Нагадаємо, 24 травня 2020 року до Кагарлицької лікарні звернулася 26-річна жінка, яка заявила, що її побили та зґвалтували двоє співробітників місцевої поліції. Згодом під варту взяли двох правоохоронців – Миколу Кузіва та Сергія Сулиму. Після того, як у цій справі стартувало розслідування, виявилося, що до катування жінки були причетні й інші поліцейські, серед яких був оперуповноважений Ярослав Леваднюк.

1