Одна з партій у Німеччині пропонує країні вийти з Євросоюзу

"Альтернатива для Німеччини" також хоче обмежити в'їзд до країни мігрантів
Одна з партій у Німеччині пропонує країні вийти з Євросоюзу
Прапор Німеччини Фото: Ingo Joseph з Pexels
12 Квітня 2021, 10:10
читать на русском

Німецька правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" (АдН) на партійному з'їзді ухвалила програму, з якою піде на вибори до Бундестагу, що мають відбутися у вересні цього року.

Як повідомляє Deutsche Welle, ухвалена делегатами з'їзду програма наповнена радикальними вимогами. Серед них - вихід країни зі складу Європейського Союзу.

Ми вважаємо необхідним вихід Німеччини з Європейського Союзу та заснування нової європейської економічної спільноти та спільноти за інтересами, - йдеться у програмі.

Ще одна радикальна вимога партії - заборона на возз'єднання сімей для біженців. Серед інших пунктів - повернення контролю та "фізичних бар'єрів" на кордонах Німеччини, а також загальнонаціональні референдуми, відмова від євро, заборона мінаретів та підтримка традиційних родин.

Читайте також

В ухваленій резолюції щодо політики протидії поширенню коронавірусної інфекції правопопулісти вимагають завершення локдауну та закидають німецькому уряду насаджування "політики страху". Партія також відкидає "непрямий" примус до вакцинації та тестування на коронавірус і висловилася проти обов'язкового носіння захисних масок.


Контекст. Наразі Членами Європейського Союзу є 27 країн. Усі вони приєднувались до Європейської економічної спільноти з 1958 року. Європейський Союз був заснований шістьма країнами, а після 1958 року відбулось п'ять етапів послідовного розширення Союзу.

Найбільше країн приєдналися до ЄС у травні 2004 року  - тоді Євросоюз поповнився 10 новими членами.

У 2020 році Велика Британія вийшла з єдиного ринку та остаточно перестала бути членом ЄС. Це сталося через чотири з половиною роки після референдуму, на якому більшість громадян висловилися за вихід з Євросоюзу.

1