Одяг розплавився: двох жінок вдарила блискавка поблизу Дніпра

На одній із постраждалих одяг розплавився і майже згорів
Одяг розплавився: двох жінок вдарила блискавка поблизу Дніпра
Блискавка, погода Фото: Alexandre Bringer з Pexels
19 Травня 2021, 17:03
читать на русском

У селі Сергіївка поблизу Дніпра блискавка вдарила у двох жінок, які забирали корів з пасовиська.

Як повідомив директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Радій Шевченко, лікарі швидкої отримали повідомлення, що одна з постраждалих жінок, ймовірно, мертва.

Бригада Павлоградської станції екстреної медичної допомоги (структурний підрозділ КП "Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф") терміново виїхала на виклик.

Село знаходиться далеко, але бригада прибула на місце події через 20 хвилин. Як розповіли свідки: дві жінки пішли на околицю села забирати корів, які були на паші. Раптом почалася негода, пішов дощ, гриміло. В одну мить блискавка вразила обох жінок. Жінки знепритомніли. Одна з них прийшла до свідомості самостійно, добралася до ближньої хати та подзвонила на лінію "103", - розповів Шевченко.

Коли фельдшер прибула на місце інциденту, то помітила одну із постраждалих жінок, вона була у свідомості, проте не при пам'яті.

У жінки відмічалися порушення дихання та гемодинаміки. Також вона отримала опіки тіла, на шкірі відмічалися характерні при цих травмах "електромітки". Одяг розплавився і майже згорів.

Постраждалу доставили до КНП "Павлоградська лікарня інтенсивного лікування" ПМР в м. Павлоград.

Нагадаємо, минулого року в одній з початкових шкіл Clinton State School австралійського міста Гладстон штату Квінсленд від удару блискавки постраждали 13 учнів і двоє вчителів.

Читайте також

1