Офіцера Закарпатського ТЦК, який побив дружину військового, звільнили з лав ЗСУ

Проти Костянтина Варі відкрите кримінальне провадження
Головне
Офіцера Закарпатського ТЦК, який побив дружину військового, звільнили з лав ЗСУ
Міноборони
5 Липня 2023, 15:44
читать на русском

В Ужгороді працівник територіального центру комплектування побив жінку військовослужбовця. У Міністерстві оборони ухвалили рішення про звільнення старшого офіцера Закарпатського ТЦК з лав Збройних сил України.

"На підставі інформації, наданої за місцем служби офіцера та ураховуючи слідчі дії, які тепер очікують на зазначену особу у зв'язку з провадженням, розпочатим правоохоронними органами за фактом вчинення кримінального правопорушення, ухвалили рішення про звільнення цієї особи з лав ЗСУ", — повідомив перший заступник Міністра оборони України Олександр Павлюк на своїй сторінці у Telegram.

Надалі оцінку цьому конкретному випадку та офіцеру, який зганьбив своє високе звання, дадуть правоохоронні органи та суд, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, інцидент трапився 25 червня в Ужгороді біля одного з магазинів, куди журналістка Тетяна Новак прийшла зі своїм чоловіком-військовослужбовцем. П`яний офіцер Костянтин Варі почав чіплятися до подружжя, а потім двічі вдарив жінку в обличчя. Місцеві жителі розповіли постраждалій, що цей офіцер нібито вже не вперше нападає на людей, зокрема жінок. Проте в поліцію ніхто не звертався. Новак стверджує, що наступного дня їй зателефонували із Закарпатського військкомату та запропонували "вирішити все мирно".

Своєю чергою Олександр Павлюк також просить громадян, які стикалися з проблемами у взаємодії з уповноваженими особами ТЦК та СП, надсилати відомості щодо таких випадків за цими контактами: тел: 0 800 31 01 79; електронна пошта [email protected]; чат-бот в телеграм: https://t.me/tck_report_bot.

Читайте також

1