Офіс Генпрокурора завітав з обшуками до "Укренерго": подробиці

Обшуки проводяться на підставі ухвали Печерського районного суду
Головне
Офіс Генпрокурора завітав з обшуками до "Укренерго": подробиці
“Укренерго”
20 Вересня 2023, 17:22
читать на русском

Сьогодні, 20 вересня Офіс Генпрокурора завітав з обшуками до приміщення НЕК "Укренерго", проводиться виїмка договорів із контрагентами, з якими компанія працювала в 2019-2023 роках.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на ухвалу Печерського районного суду міста Києва.

Також факт проведення обшуків підтвердили в "Укренерго".

Зазначається, що правоохоронці здійснюють обшук у рамках кримінального провадження №42023000000000452, зареєстрованого працівниками Міністерства внутрішніх справ 16 вересня.

Серед контрагентів: ТОВ "Центробуд", ТОВ "Секур Інтеграція", ТОВ "Топ Трейдінг Лайн", ТОВ "НВЦ Інбіотех", КВКП "Союз", ТОВ "Енерго Країна", ТОВ "Хорос", МПП Фірма "Інтеренергосервіс", ТОВ "Еліз", ТОВ "Контур-М", ТОВ МГК "Черкаси", ТОВ "Буд-Агро-Енерго-Груп", ТОВ "Структум" тощо.

Ці компанії постачали товари та послуги НЕК "Укренерго" в 2019-2023 роках.

Джерела видання зазначають, що  кримінальне провадження було зареєстровано, спираючись на результати перевірки "Укренерго" Державною аудиторською службою. Звіт про цю перевірку ДАСУ було складено ще у березні 2023 року.

Пізніше в "Укренерго" заявили, що сприяють проведенню слідчих дій та добровільно надають правоохоронцям всі визначені ухвалою суду документи.

"Зазначимо, що компанія надала б слідчим добровільно всі необхідні документи без проведення обшуку. Але такого звернення до компанії від правоохоронців не надходило. З переліку документів, які цікавлять правоохоронців, деякі контракти були предметом перевірки Державної аудиторською служби", – додали в компанії.

НЕК "Укренерго" оскаржує результати аудиту ДАСУ в суді, оскільки вважає їх упередженими та непрофесійними, а деякі навіть тими, які прямо суперечать законодавству.

"Прикро, що енергетичні компанії, як і оборонні підприємства під час війни, вимушені боротися з упередженими висновками ДАСУ. Це не сприяє ефективній підготовці до опалювального сезону, як і підвищенню обороноздатності країни", – резюмували в "Укренерго".

Як повідомлялось раніше, до нардепа Нестора Шуфрича прийшли з обшуками вранці 15 вересня. Йому повідомили про підозру у державній зраді.  Слідство зібрало доказову базу про його антиукраїнську діяльність.

Читайте також

1