Шуфрич отримав підозру у державній зраді: що загрожує нардепу

Санкція статті 111 Кримінального кодексу передбачає до 15 років тюрми
Головне
Шуфрич отримав підозру у державній зраді: що загрожує нардепу
Нестор Шуфрич Фото: СБУ
15 Вересня 2023, 15:22
читать на русском

Народному депутату України Нестору Шуфричу повідомили про підозру у державній зраді.  Слідство зібрало доказову базу про його антиукраїнську діяльність.

Про це повідомив пресцентр СБУ.

Згідно з даними слідства, Шуфрич співпрацював та виконував завдання агента ФСБ, колишнього секретаря РНБО Володимира Сівковича, який координував російську агентуру в Україні.

Варто нагадати про те, що агент ФСБ втік до Москви ще в 2014 році. На території країни-терориста він створив "кротоферму" для підривної діяльності проти України. Зокрема він курував колишнього начальника управління СБУ в АРК Крим Олега Кулініа, якого підозрюють у державній зраді. Останнього затримував особисто чинний голова СБУ Василь Малюк.

Одним із завдань Шуфрича був підрив діяльності в інформаційній сфері. Народний депутат поширював наративи Кремля про те, що Україна нібито "штучне утворення" й має єдину історію з країною-терористом Росією. Таким чином він намагався розвинути проросійські настрої в українському суспільстві.

"Наразі за місцями проживання фігуранта та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків. Досудове розслідування триває. Санкція статті передбачає до 15 років тюрми", - додає СБУ.

Заходи проводяться за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

За місцями проживання Шуфрича та у його близького оточення здійснюється 45 обшуків.

Нагадаємо, Служба безпеки України прийшла до народного депутата Нестора Шуфрича та проводила обшуки у нього вдома у селі Козин Київської області.

1