СБУ проводить обшуки у Нестора Шуфрича: деталі справи

Його підозрюють у державній зраді
Головне
СБУ проводить обшуки у Нестора Шуфрича: деталі справи
Нестор Шуфрич Фото: УНІАН
15 Вересня 2023, 10:02
читать на русском

У п'ятницю 15 вересня Служба безпеки України затримала народного депутата Нестора Шуфрича у нього вдома у селі Козин Київської області.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Зазначається, що сьогодні відбувається понад 50 обшуків по справі Шуфрича.

"За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою розповсюдження російський пропаганди та просування антиукраїнської політики", – йдеться в повідомленні.

Крім того, Шуфрич досі є народним депутатом, який отримує кошти платників податків та є головою комітету Верховної Ради.

Політик Шуфрич відомий участю у бійках у парламенті також стало відомо, що він тісно працював з екс-нардепом Володимиром Сівковичем, якого пов'язують з російською ФСБ.

У спецслужбах наголосили, що Сівкович координував роботу російської агентури в Україні. Крім того, він курував роботу колишнього начальника кримського главку СБУ Олега Кулініча, якого затримали минулого року.

За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою розповсюдження російської пропаганди та просування антиукраїнської політики. Наприклад, Шуфрич називав нашу країну так званим "штучним утворенням". Йому інкримінується державна зрада.

Шуфрич до останнього часу є народним депутатом, який отримує кошти платників податків та є головою комітету Верховної Ради.

Хто Шуфрич

Нестор Шуфрич є проросійським політиком, народним депутатом від забороненої партії ОПЗЖ та до того ж головою комітету ВР. Він є давнім соратником зрадника України Віктора Медведчука.

Нагадаємо, що у березні минулого року Шуфрича затримали у Києві на блокпосту під час спроби сфотографувати блокпост.

У березні 2022 року бійці 206-го батальйону територіальної оборони Києва затримали народного депутата від ОПЗЖ Нестора Шуфрича за те, що він фотографував блокпост, а його охоронці відстрілювались. Про це "Схемам" повідомили у самому батальйоні.

Один із бійців 206-го батальйону розповів журналістам, що Шуфрич під’їхав до їхнього блокпосту, вийшов з авта і почав фотографувати блокпост.

Тоді народного депутата затримали, йому зав'язали очі та руки і віддали працівникам СБУ. Але згодом його відпустили.

Читайте також

1