Офіс президента: Баканова та Венедіктову ще не звільнили

Зеленський остаточне рішення ухвалить після проведення перевірок
Головне
Офіс президента: Баканова та Венедіктову ще не звільнили
Офіс президента України (фото: Парламент UA)
18 Липня 2022, 11:02
читать на русском

Президент не звільнив, а відсторонив від посад генерального прокурора та голову Служби безпеки. Остаточне рішення щодо Баканова та Венедіктової Зеленський ухвалить після перевірок.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов.

Мова про звільнення цих двох посадових осіб поки що не йде. Мова йде про те, що генерального прокурора відсторонено від посади, а голову служби безпеки тимчасово усунено від виконання обов'язків. Це пов’язано з тим, що президент і ми всі достатньо довго чекали більш конкретних і, можливо, радикальних результатів від керівників цих органів по очищенню від колаборантів і державних зрадників, - сказав він.

Смирнов пояснив, що наразі мова йде про перевірки та розслідування у силових відомствах, після яких Зеленський ухвалюватиме рішення, чи будуть надалі Баканов та Венедіктова керувати СБУ та ГПУ.

За результатами вже конкретно цих службових перевірок і розслідувань президентом буде прийнято рішення про необхідність внесення до парламенту подання про надання згоди на звільнення генерального прокурора, і те саме стосується голови СБУ, - додав він.

Нагадаємо, 17 липня президент підписав два укази - про відсторонення від посад голови СБУ Івана Баканова та генпрокурорки Ірини Венедіктової. На місце Венедіктової Зеленський призначив т.в.о. генпрокурора Олексія Симоненка. 

1