Охоронці не пускають силовиків до будинку Медведчука - ЗМІ

СБУ обшукує офіс нардепа та його особисті кабінети ще у двох помешканнях в столиці
Важливо
Охоронці не пускають силовиків до будинку Медведчука - ЗМІ
ВІктор Медведчук (Фото: Сайт ОПЗЖ)
11 Травня 2021, 17:10
читать на русском

Контррозвідка СБУ досі намагається провести обшуки в будинку Віктора Медведчука, але їй перешкоджають охоронці нардепа. Водночас тривають обшуки в офісі партії "ОПЗЖ".

Про це повідомили видання Українська правда і Дзеркало тижня.

Саме зараз слідчі СБУ проводять обшуки в офісі ОПЗЖ у кабінетах Віктора Медведчука на Великій Васильківській у Києві та ще двох житлових будинках народного депутата в столиці, - повідомили джерела УП.

За даними ZN.UA, охорона Медведчука викликала адвокатів і намагається переконати представників СБУ, у тому, що його немає вдома.

Однак, за оперативною інформацією спецслужби, Віктор Медведчук перебуває саме в цьому помешканні. Йому намагатимуться вручити підозру у державній зраді.


Контекст. 19 лютого Рада Нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення про запровадження персональних санкцій проти нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко (досьє Оксани Марченко), цивільної дружини нардепа Козака Наталії Лавренюк та ще п`ятьох фізичних і 19 юридичних осіб  через розслідування СБУ про фінансування тероризму. Відомо, що арештували усе майно Медведчука, Марченко та інших фігурантів рішення. При цьому вони зможуть продавати свої активи. Обмеження запровадили на три роки.

Також РНБО вирішила націоналізувати так званий нафтопродуктопровід Медведчука (досьє Віктора Медведчука) на Прикарпатті. Крім того, накладена санкція на частину каналу "1+1", якою володіє Оксана Марченко.

Сьогодні, 11 травня в помешканні Медведчука на вулиці Монтажників силовики намагаються провести обшуки у справі про державну зраду. Відповідну підозру нардепам Медведчуку і Козаку сьогодні ж підписала генпрокурорка Ірина Венедіктова (досьє Ірини Венедіктової).

1