Окремі "слуги" отримують зарплату в конвертах – нардеп Камельчук

Нардеп стверджує, що йому особисто в конверті не платили
Головне
Окремі "слуги" отримують зарплату в конвертах – нардеп Камельчук
Зарплата в конверті (Фото: pexels)
15 Січня 2021, 20:00
читать на русском

Народний депутат України від партії "Слуга народу" Юрій Камельчук розповів, що деякі його колеги по фракції отримують зарплату в конвертах.

Про це Камельчук заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

За словами нардепа, він особисто зарплату в конверті не отримує, але від колег по фракції "чув про це".

Чув, але не помічав. Я чую це 1,5 року, - сказав нардеп.

Водночас Камельчуку "не образливо", що його обходять стороною "ліві" доходи і доказів, які свідчать про незаконне збагачення колег він не має.

Не прикро, тому що у мене немає доказів. Та й такої потреби немає. Я вже повторював десятки разів, що нормально заробив до цього в бізнесі. По-перше, є заощадження. По-друге, дружина продовжує частково займатися тим, чим я займався раніше. І у неї є своя успішна консультаційна діяльність, - пояснив нардеп.

Читайте також

Нагадаємо, на потреби кожного народного депутата у кошторисі Верховної Ради на 2021 рік заплановано витратити понад 344 тисячі гривень, не враховуючи зарплату самого нардепа та його помічників.

Раніше спікер ВР Дмитро Разумков заявив, що вважає зарплату нардепів недостатньою.  За словами Разумкова (досьє Дмитра Разумкова), він отримує 38-42 тисячі гривень на місяць. Він не впевнений, що ця сума достатня для державних службовців високого рівня. При цьому, коли в Україні медики отримують по 6 тисяч грн, вимагати підвищення зарплати для народних депутатів політик вважає недоцільним.

Разумков зазначив, що недостатній рівень зарплат породжує корупцію, яку можна винищити виключно за допомогою притягнення до кримінальної відповідальності.

1