Оксфордська вакцина від коронавірусу показала ефективність 70%

Препарат Оксфорду дешевший і його легше транспортувати, ніж інші вакцини
Оксфордська вакцина від коронавірусу  показала ефективність 70%
Вакцина від коронавірусу (фото: pexels)
23 Листопада 2020, 11:00
читать на русском

Розроблена Оксфордським університетом, який знаходиться у Великій Британії, потенційна вакцина від коронавірусу AstraZeneca показала ефективність 70%.

Про це повідомляє видання BBC.

Це і успіх, і розчарування, адже препарати компаній Moderna та Pfeizer і BioNTech мають ефективність близько 95%, - йдеться в повідомленні.

Проте препарат Оксфорду дешевший і його легше транспортувати, ніж інші два. Точну вартість поки не озвучили.

Сьогоднішнє оголошення наближає нас на ще один крок до того часу, коли ми зможемо використовувати вакцини, щоб покласти кінець руйнуванню, викликаному коронавірусом, - заявила одна з творців препарату Сара Гілберт.

Уряд Великої Британії попередньо замовив 100 мільйонів доз цієї вакцини, цього достатньо для імунізації 50 мільйонів людей.

Читайте також

У випробуваннях препарату брали участь понад 20 000 добровольців з Британії і Бразилії. Було 30 випадків захворювання на Covid у людей, які отримали дві дози вакцини, і 101 - у людей, які отримали фіктивну ін’єкцію. Дослідники заявили, що це свідчить про 70% захисту.

Коли волонтерам давали дві "високі" дози, захист становив 62%, але він зріс до 90%, коли людям давали "низьку" дозу, а потім високу.

Нагадаємо, що концерн Biontech і Pfizer подали в США запит про реєстрацію вакцини від коронавірусу. Вакцина показала 95% ефективності.

Більше читайте про вакцину у нашому матеріалі: Топ-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться.