"Окупант": сайт для пошуку військовополонених росіян запрацював в Україні

Портал в оперативному режимі надає інформацію про військовополонених збройних сил РФ
Важливо
"Окупант": сайт для пошуку військовополонених росіян запрацював в Україні
Російські полонені / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
13 Травня 2022, 21:33
читать на русском

В Україні запрацював сайт із даними військовополонених росіян. Там можна знайти інформацію про стан і місцеперебування окупантів, що потрапили в полон.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО.

Сервісом зможуть користуватися громадяни РФ для отримання інформації про стан і місцеперебування своїх рідних, що потрапили до українського полону.

"Окупант" — це інформаційний ресурс Апарату РНБО України, який в оперативному режимі надає інформацію про військовополонених збройних сил РФ, які вторглися на територію України починаючи з 24 лютого 2022 року, - йдеться у повідомленні.

Крім цього, за допомогою порталу родичі російських військовополонених матимуть змогу зв’язатися із представниками українського Міністерства оборони України.

Ознайомитися із сайтом можна за посиланням - invaders-rf.com.

Важливо, що з російськими військовослужбовцями поводяться відповідно до Конвенції про поводження з військовополоненими (Женевська конвенція) – зокрема вони забезпечені харчуванням, одягом та лікуванням, утримуються у нормальних умовах.

Нагадаємо, що родичі зниклих російських солдатів направили в Україну понад 20 тисяч звернень через телеграм-боти та зателефонували на" гарячу лінію" МВС України 12 тисяч разів

Читайте також

1