Окупанти на Херсонщині хочуть створити псевдореспубліку ХНР

Бойовики почали заявляти про підготовку "референдуму"
Окупанти на Херсонщині хочуть створити псевдореспубліку ХНР
Херсон – Україна Фото: https://www.facebook.com/khoda.gov.ua/photos
12 Березня 2022, 17:02
читать на русском

Російські бойовики в Херсонській області  готують "референдум", щоб створити псевдореспубліку ХНР.

Про це повідомив у Фейсбуці депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

На Херсонщині готують референдум щодо створення ХНР. Окупанти телефонують депутатам Херсонської Обласної ради з питанням чи готові ми співпрацювати з ними. Категорично відмовився. Звертаюсь до всіх депутатів Херсонської обласної ради. Шановні колеги, я впевнений, що ви розумієте наслідки вашого рішення. Створення ХНР перетворить наш край на безнадійну діру без життя та майбутнього. Не дайте їм жодного голоса! Не дайте їм жодної можливості легітимізувати ХНР, - написав депутат.

Він застеріг колег від співпраці з російськими окупантами:

Вся держава буде дивитись на вас і жодних виправдань співпраці з окупантами бути не може! Не повірю, що вам буде гірше ніж звичайним людям Маріуполя, Чернігова, Харкова, Сум, Гостомеля які вже два тижні переносять нелюдські страждання, але не здаються! Увійдіть в історію України не зрадниками, які нікому не потрібні, а дійсно громадянами, чиї імена будуть пам'ятати наступні покоління.

Нагадаємо, російські окупанти атакували міста та села в Херсонській області та захопили міські та селищні ради. Місцеві мешканці виходять на мітинги проти російських бойовиків, вони несуть українську символіку та плакати з патріотичними гаслами. Громадяни також закликають орків повертатися додому до росії та не приносити в регіон свій "рускій мір".

Читайте також

1