Окупанти на Херсонщині ухвалили рішення про проведення "референдуму" щодо вступу до РФ

Окупаційна влада вже проводить консультації з росією про запуск "референдуму"
Окупанти на Херсонщині ухвалили рішення про проведення "референдуму" щодо вступу до РФ
Володимир Сальдо / Фото: From.ua
20 Вересня 2022, 14:00
читать на русском

Гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо ухвалив рішення про проведення "референдуму" щодо входження регіону до складу росії.

Про це йдеться у Telegram-каналі зрадника та колаборанта.

"Розглянувши звернення громадських організацій та мешканців регіону, керівництво Адміністрації Херсонської області ухвалило рішення про проведення референдуму щодо входження Херсонської області до складу Російської Федерації", - зазначив зрадник Сальдо.

За інформацією пропагандистського видання "РИА Новости", 20 вересня так звана "громадська рада Херсонської області" звернулася до окупаційного очільника регіону з ініціативою "негайно провести "референдум" про визнання суб'єктом Російської Федерації".

Колаборант Кіріл Стремоусов заявив, що окупанти вже проводять консультації з росією про запуск "референдуму", також вони очікують явки до 80% людей. Під час проведення "референдуму" буде, зокрема, голосування онлайн.

Своєю чергою Сальдо фактично пояснив ціль проведення "референдуму" - мобілізація людей для війни проти України.

Вважаю за необхідне створення та формування на території Херсонської області добровольчих батальйонів для участі у Спеціальній військовій операції ЗС РФ на території України, - написав гауляйтер.

При цьому Сальдо не назвав жодних дат проведення псевдореферендуму.

Читайте також

1