Окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донбасі: Генштаб про ситуацію на фронті

Сили оборони України змусили ворога відступити на певних напрямках
Окупанти намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донбасі: Генштаб про ситуацію на фронті
Українські військові, ЗСУ / Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua
23 Травня 2022, 08:37
читать на русском

Російські військові не полишають спроб прорвати оборону Збройних сил України на Донецькому напрямку та вийти на адміністративні кордони Луганської області. Найбільшу увагу ворог зосередив на місті Сєвєродонецьк.

Про це йдеться в повідомленні Генерального штабу ЗСУ.

Минулої доби на Лиманському напрямку активних бойових дій не було. Рашисти обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Лиман, Озерне та Діброва.

На Сєвєродонецькому напрямку росіяни зосередили зусилля у напрямку населеного пункту Сєвєродонецьк та ввели штурмові дії в районі Тошківки.

На Бахмутському напрямку ворог вів бойові дії в районі Олександропілля за підтримки артилерії. Але Сили оборони змусили відступити окупантів. Також противник наступав в районах Липового та Трипілля, успіху не мав.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках відзначається зниження інтенсивності ведення бойових дій. Ворог намагається закріпитись на досягнутих рубежах, обстрілює позиції ЗСУ. Завдавав авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Авдіївка, Новоселівка Друга, Новомихайлівка та Микільське.

Нагадаємо, що Інститут дослідження війни (ISW) вважає, що найближчими днями росія кине усі сили на оточення та захоплення Сєвєродонецька у Луганській області.

Читайте також