Окупанти не покидають спроб штурмувати Бахмут, - Гайдай

Обстріли дуже щільні. Припиняються лише, коли "втомляється" метал
Окупанти не покидають спроб штурмувати Бахмут, - Гайдай
Руйнування у Луганській області / Фото: Нацполіція
21 Липня 2022, 08:38
читать на русском

У Луганській області окупанти застосовують звичну для себе тактику масованого артилерійського вогню, бомбових ударів, використовує всі доступні типи зброї, аби просунутися вперед.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вранці 21 липня у Telegram.

За його словами, обстріли дуже щільні, тому навряд чи залишився такий квадратний метр землі в регіоні, який був би не уражений російською артилерією.

Обстріли дуже щільні. Припиняються лише, коли "втомляється" метал. Населені пункти, в яких наші хлопці тримають оборону на сході, 20 липня зазнали двох потужних ракетних ударів, чотирьох тривалих артилерійських атак, п’ятьох обстрілів із мінометів, переживають наслідки танкового наступу.

Окупанти намагаються розвинути наступ на Бахмут, але на їхньому шляху не степ, і ніхто привітно не зустрічає незваних гостей. В кожному, навіть маленькому, населеному пункті росіянам чинять гідний опір, - зазначив Гайдай.

Голова ОВА зазначив, що росіяни організували декілька спроб штурму із різних боків із району Лисичанська та навколишніх сіл. Додалися руйнування у Верхньокам’янському. З повітря вкотре обстріляна Білогорівка

Крім цього, щоб уникнути загальної мобілізації і негативних настроїв в РФ, росіяни продовжують використовувати нетрадиційні джерела накопичення бойової сили.

Примусова мобілізація триває, до прикладу, на Старобільщині. Чоловіки ховаються, дехто намагається під будь-яким приводом виїхати, але "квитки" на фронт місцеве населення отримує. Чомусь більшість з них була упевнена, що їх це не торкнеться і зброю в руки насильницько давати ніхто не буде. Але ж вони мають справу із росіянами, де не запитують про бажання і не дивляться на стан здоров’я – їм потрібна лише жива сила, - підсумував Гайдай.

Нагадаємо, що за майже п'ять місяців активних бойових дій російські військові так і не змогли повністю окупувати Луганську область. Оборону досі тримають два населені пункти.

1