Окупанти перетворюють Маріуполь у гетто та роблять цивільних "приманкою", - радник мера

Рашисти спонукають маріупольців вдягати білу стрічку, як позначку "свій"
Окупанти перетворюють Маріуполь у гетто та роблять цивільних "приманкою", - радник мера
14 Квітня 2022, 13:34
читать на русском

Російські окупанти перетворюють Маріуполь на гетто. Місцевих жителів окупанти змушують вдягати ворожу білу стрічку, аби вони стали "приманкою" для українських снайперів.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

Небезпека для мешканців. Окупанти спонукають маріупольців вдягати білу стрічку, як позначку "свій". Фактично, таким чином росіяни ще раз використовують цивільне населення для "приманки" для снайперів та воїнів нашого війська. Оскільки саме така позначка використовується російською армією і може бути помилково прийнята нашими за реального ворога. Цинізм у всьому, - написав Андрющенко.

За його словами, з'явилась інформація про запровадження окупантами окремих "пропусків", які дозволяють пересуватись містом.

Уточнюємо, але в купі зі спецпозначками "свій" все це нагадує реальну сегрегацію та перетворення Маріуполя на реальне гетто для українців за калькою нацистів у Львові та Польщі. Вже навіть не дивує, - наголосив радник мера.

Андрющенко попередив, що зона небезпеки у Лівобережному районі Маріуполя починається від парку "Веселка". Водночас у районі площі Перемоги та бульвару Меотиди зона прямих бойових зіткнень, до того ж працюють снайпери.

Найгарячішою зоною боїв залишається Приморський район біля порту. Від пляжу піщаний до Стрілки обстріли реактивною артилерією та бомбардування з літаків.

Центральний район безпечний лише в зоні 23-17 мікрорайонів, все інше зона перманентних вуличних боїв. Радник мера закликав утриматись від в’їзду та від пересування у вказаних зонах.

Крім цього, вийти чи виїхати з міста фактично неможливо.

Поодинокі випадки випуску з міста лише за умови розміщення у Мангушському та Нікольському районах з наступною фільтрацією. Фільтрація займає часу до нескінченності, що ще раз підтверджує наші побоювання в намаганні росіян зупинити евакуацію на контрольовану Україною територію, - додав Андрющенко.

Нагадаємо, що російські окупанти планують влаштувати "карнавал перемоги" на 9 травня в Маріуполі.

Читайте також